Asigurările de sănătate

Asigurarile de sanatate devin un subiect tot mai activ in contextual pandemiei Covid 19.

 

Desigur, in afara acestei provocari mondiale, numarul imbolnavirilor grave in randul populatiei tinere, afectiunilor congenitale si accidentelor au demonstrat faptul ca varsta si ocupatia nu mai sunt de mult un girant al sanatatii. Mai degraba hazardul este cel care face, uneori, diferenta dintre o viata linistita si dezastrul pe care il genereaza un eveniment nefericit in vietile noastre.

 

Mobilizati de experiente suferite in spitale sau clinici de stat, clientii cauta alternative pentru accesarea serviciilor medicale in unitati private, la costuri mai accesibile.

1. Optiunea cea mai simpla si ieftina este oferita de asigurarile de tip Accident care se vand impreuna cu politele RCA, Travel sau individual. Pentru sume modice (10-15 lei/an), acestea ofera indemnizatii- sume fixe (10.000-50.000 lei) in cazul producerii unui accident.

 

Avantaje: se achizitioneaza simplu, costa foarte putin, despagubirea (in cazul producerii evenimentului) este facila, clientul poate utiliza suma neconditionat

 

Dezavantje: nu sunt acoperite imbolnavirile

2. O alta varianta des intalnita este abonamentul medical.

Acestea se achizitioneaza numai de la unitatea medicala aleasa de client si doar pentru orasul ales (exceptie fac clinicile/spitalele cu reprezentare multipla si numai cu programare).

 

Avantaje: costul mic, accesul la o unitate medicala privata, reduceri pentru unele analize medicale si gratuitati pentru o serie de investigatii uzuale.

 

Dezavantaje: nu sunt acoperite interventiile chirurgicale, spitalizari, accesul se face la o singura unitate medicala, investigatiile si interventiile pentru boli grave nu sunt acoperite.

3.Varianta asigurarilor de sanatate este cea mai completa optiune pentru acoperirea oricaror necesitati medicale. Aceste asigurari pot oferi extinderea beneficiilor alese si in afara tarii, Europa sau International.

 

Avantaje: clientul poate alege medicul si unitatea in care sa se trateze, poate adapta polita in functie de stilul sau de viata si buget.

 

Dezavantaje: costul mai ridicat, afectiunile preexistente (un client cu istoric medical pre-existent poate fi respins).

Mai multe informatii utile regasiti in articolul video de mai jos:

Alege una dintre asigurările de sănătate oferite de partenerii VipTeam